04:44
29 maart 2023

Menselijke maat centraal bij nieuwe inspectie belastingen, toeslagen en douane

Menselijke maat centraal bij nieuwe inspectie belastingen, toeslagen en douane

Onafhankelijk en transparant toezichthouden, de menselijke maat terugbrengen en het vertrouwen van de burger in de overheid herstellen. Het zijn de niet mis te verstane doelen van de nieuwe Inspectie belastingen, toeslagen en douane (IBTD). Kersverse inspecteur-generaal Bart Snels vertelt waarom zijn inspectie zo hard nodig is, hoe ze hun doelen willen halen en waarom hij de aangewezen man aan het roer is.

“Het vertrouwen van mensen moet hersteld worden”, stelt Bart Snels. “Vooral in de Belastingdienst, maar ook in de overheid in het algemeen. Want niet alleen bij de drie uitvoeringsorganisaties waar wij toezicht op houden, is de menselijke maat uit het oog verloren. Als Kamerlid zorgde ik er met mijn motie voor dat er een parlementaire ondervragingscommissie kwam over de toeslagenaffaire.

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni met Theodor Kockelkoren (Sodm), prof. dr. Muel Kaptein (Erasmus Universiteit) en Paul van Dijk, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *