04:22
29 februari 2024

Me..myself and I in deze polariserende samenleving

Me..myself and I in deze polariserende samenleving

Nederland is een democratie en stond bekend als een tolerant land maar niets is minder waar! Homo stellen mogen volgens de wet trouwen maar worden nog steeds gepest, geïntimideerd, belaagd of  in elkaar geslagen. Recentelijk nog in Coevorden:  een homostel werd belaagd en geslagen. Eén van de twee werd hard in het gezicht geslagen en liep onder meer een breuk in zijn neus op. Zijn vriend bleef ongedeerd. De twee schrijven op hun Facebookpagina dat de verdachte, die inmiddels door de politie is opgepakt, tijdens de schermutseling riep: ‘je bent homo!’. [bron: gaysite.nl]

Korpschef van de Nationale Politie Erik Akerboom zegt dat een op de vijf nieuwe agenten die instromen een migratieachtergrond hebben en breekt hiermee een lans voor diversiteit. [bron: Trouw] “Politiemensen met een allochtone achtergrond voelden zich steeds minder thuis binnen de organisatie wegens onder meer foute grappen van  collega’s. De werksfeer was dusdanig vergiftigd dat Bouman moest melden dat de vertrouwenspersonen een dagtaak hadden aan het opvangen van onheus bejegende collega-politiemensen. Bouman vroeg zich af hoe je buiten de veiligheid moet garanderen als je binnen je eigen organisatie je collega’s van je vervreemdt.” [bron: Trouw]

Ik woonde jaren geleden in een benedenwoning in een zeer smalle straat met een nog smallere stoep waar je ook nog ternauwernood je auto kon parkeren.  De auto’s stonden zo dicht op elkaar geparkeerd dat je met je fiets niet de stoep kon bereiken maar vanaf het begin van de straat via de stoep naar huis moest lopen.  Dit overkwam mijn dochter dus en liep ze via de stoep naar mijn huis. Er zat een hele familie allochtonen op de stoep thee te drinken en zij mocht er niet door! Ik ben daar wat van gaan zeggen en kreeg de opmerking dat ik discrimineerde.  Ook belde de wijkagent vanwege dit voorvalletje bij mij aan!

Worden de tegenstellingen tussen groepen mensen verscherpt? Door afkomst, religie, huidskleur en/of voorkeur?  Door polariseren ontstaan spanningen en tegenstellingen tussen personen en groepen.

In mijn optiek zijn wij allemaal van het menselijk ras met dezelfde rechten en plichten. Wel is het handig om je eigen gedrag eens onder de loep te nemen en zo nodig aan te passen. Ook ik doe dat…..

Margareth Weijers

Hoofdredacteur VLnieuws.nl

Tips, Tricks & Tools Blogspot

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *