12:18
21 september 2021

Levenslang geëist tegen de twee verdachten van moord op advocaat Wiersum

Levenslang geëist tegen de twee verdachten van moord op advocaat Wiersum

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft op woensdagmiddag 14 juli 2021 levenslange gevangenisstraffen geëist tegen de twee mannen die ervan worden verdacht op 18 september 2019 Derk Wiersum, die als advocaat een kroongetuige bijstond, te hebben vermoord.

Een levenslange gevangenisstraf is volgens het OM voor beide verdachten om meerdere redenen een passende straf. Gelet op de afwezigheid van enige vorm van berouw of het geven van opening van zaken is het gevaar dat deze verdachten in de toekomst soortgelijke feiten plegen groot. Zij hebben zich louter laten leiden door geldelijk gewin. Maar meer nog omdat verdachten hebben geweten dat het een advocaat betreft. Daarnaast bestaan er aanwijzingen dat de moord op Wiersum is gepleegd omdat hij de kroongetuige bijstond, waarmee hij een bijdrage leverde aan de ondersteuning van de rechtsstaat.

De context van deze moord in de huidige ontwikkeling waarbij wij ons als samenleving ongewild geconfronteerd zien met een nieuwe werkelijkheid waarin steeds meer moorden en aanslagen worden gepleegd die in toenemende mate gericht lijken te zijn op het zaaien van angst, van terreur, maken dat een glashelder signaal dient te worden afgegeven. Om al die redenen is volgens het OM alleen een levenslange gevangenisstraf passend.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − een =