02:51
09 mei 2021

Expired: Laat kinderen met autisme niet thuiszitten

Expired: Laat kinderen met autisme niet thuiszitten

De stichting ‘Vanuit autisme bekeken’ legt vandaag 4.000 lege schoolschriften voor de ingang van de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor de duizenden kinderen met autisme die thuiszitten. Zoals Arthur Dalinghaus (19). Samen met Monique Post die thuiszitters begeleidt, vertelt hij wat hij meemaakte en waarom er iets moet gebeuren.

Arthur: ‘Vanwege mijn verzuim heb ik heel vaak te horen gekregen dat ik beter mijn best moest doen, dat ik op deze manier nergens kwam. Dit kwam enorm hard binnen, omdat ik wel degelijk heel erg mijn best deed. Ik begon zelf ook te geloven dat ik niks meer kon bereiken, dat ik niet goed genoeg was. Dat was voor mij het ergste aan thuiszitten.’

Lees verder via volkskrant.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − zes =