08:59
08 juni 2023

Ksa publiceert Leidraad Wet ter voorkoming witwassen en financieren terrorisme

Ksa publiceert Leidraad Wet ter voorkoming witwassen en financieren terrorisme

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft vandaag (11 juli 2019) de Leidraad Wet ter voorkoming witwassen en financiering van terrorisme (pdf, 190 kB) gepubliceerd. Het is de eerste Wwft-leidraad specifiek voor kansspelaanbieders.

Met de leidraad Wwft geeft de Ksa kansspelaanbieders handvatten om te voldoen aan de verplichtingen die voortvloeien uit de Wwft. Het doel van die wet is voorkomen dat crimineel geld wordt witgewassen of gebruikt voor terrorisme.

Bepalingen
Een belangrijke Wwft-bepaling voor kansspelaanbieders is dat er altijd een zogenoemd cliëntenonderzoek moet plaatsvinden. Onderdeel daarvan is in elk geval het verifiëren van de identiteit van de speler. Het doel van het onderzoek is daarnaast controle uit te oefenen op de speler en zijn of haar transacties. Als die niet overeenkomen met het ‘risicoprofiel’ van de speler, moet de kansspelaanbieder nader onderzoek doen. Dat is bijvoorbeeld het geval als er wordt getwijfeld aan verstrekte gegevens of als er een vermoeden is van witwassen. Een andere belangrijke Wwft-bepaling is dat kansspelaanbieders ongebruikelijke transacties moeten melden. Dat is bijvoorbeeld het geval als iemand 10.000 euro of meer in cash geld omwisselt voor speelpenningen.

Lees verder via kansspelautoriteit.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *