07:15
19 april 2024

Expired: Korpschef wil af van zwaar vuurwerk en geweld tegen hulpverleners – Geweld met elkaar tegengaan

De korpschef van de Nationale Politie, Erik Akerboom, wil af van zwaar vuurwerk. Bovendien wil hij dat de huidige aanpak van het geweld tegen hulpverleners “op de helling” gaat.

Dat heeft hij maandag laten weten via Twitter. Een woordvoerder van Akerboom kon maandagochtend nog geen toelichting geven op de uitspraken. “Maar het is een reactie op de pittige nacht die de politie wederom met de jaarwisseling achter de rug heeft”, bevestigt hij.

Agenten, brandweerlieden en ambulancepersoneel in diverse grote steden werden tijdens de jaarwisseling belaagd en aangevallen met vuurwerk. In Den Haag werden agenten gehinderd toen zij een aangereden agent probeerden te reanimeren. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Minister Ard van der Steur en diverse korpschefs noemden de aanvallen op hulpverleners zondag “onacceptabel”. Volgens de minister hebben gemeenten maatregelen getroffen zoals extra toezichthouders en flexibel cameratoezicht.

Bron: Nu.nl

Wat doet uw burgemeester? Een omgevallen bouwkraan, rellen rond de komst van een AZC, een evenement dat vreselijk misloopt, dumping van drugsafval, radicalisering en terreurdreiging, migratieproblematiek, overlast, georganiseerde misdaad, uitgaansgeweld, geweld tegen hulpverleners. Leer meer als burgemeester over de preventie en aanpak tijdens de HCB Colleges Veiligheid, recht en bestuur, start 9 februari

Lees verder via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *