08:17
10 mei 2021

‘Kinderopvang is belangrijk voor álle kinderen’

‘Kinderopvang is belangrijk voor álle kinderen’

Kinderopvang is belangrijk voor álle kinderen tot en met 12 jaar. Dat schrijven de branchepartijen in de kinderopvang, de PO-Raad, het LKCA, NOC*NSF en Sociaal Werk Nederland in een brief aan de Tweede Kamer.

De brief is een reactie op de Scenariostudie Vormgeving Kindvoorzieningen (SVK), die het kabinet eind vorig jaar aan de Tweede Kamer aanbood. In dit rapport kwam het kabinet met vier scenario’s voor een herinrichting van de kinderopvang in Nederland.

De organisaties zijn blij met het SVK-rapport omdat het kabinet daarmee de basis legt voor een open gesprek over de inrichting van de kinderopvang. De organisaties benadrukken in hun brief wel enkele aspecten die expliciet meegenomen moeten worden bij een herontwerp.

Lees verder via nji.nl

Leren over doelgericht ontwerpen en inrichten van uw kinderopvang, basisschool en IKC? Kom 31 naar Rudolf Magnus in Utrecht en leer van Yvette Vervoort, Buro8020, Ineke Oenema, lector Early Childhood aan NHL Stenden Hogeschool, Joost Hillen, architect, j2o Architectuur, Simone Sorber, pedagogisch interieur ontwerp, Martin van Rooijen, pedagoog en promovendus, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en Carlijn Kramer, Projectmanager / adviseur Huisvesting & Vastgoed at Twynstra Gudde

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april.

U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =