06:28
25 juni 2022

Kijkje achter de schermen bij Toezicht Sociaal Domein

Kijkje achter de schermen bij Toezicht Sociaal Domein

Een landelijk onderzoek waarbij mensen met een licht verstandelijke beperking naast inspecteurs nauw betrokken waren? Petra Reulings geeft een kijkje achter de schermen bij Toezicht Sociaal Domein!

Nieuwe werkvormen
Petra Reulings: “Bij Toezicht Sociaal domein kijken we naar alle domeinen. Of eigenlijk, we kijken over de domeinen heen.” Onder Toezicht Sociaal Domein vallen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Inspectie van het Onderwijs, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Inspectie Justitie en Veiligheid. Petra Reulings is coördinerend specialistisch senior inspecteur en projectleider bij het onderzoek naar de toegankelijkheid van voorzieningen en diensten van het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Reulings: “Dat over de domeinen heen kijken maakt het zo goed, vind ik. Of het nu een schoolverlater is, een verwarde man of een kwetsbaar gezin. We kijken vanuit de burger naar hun omgeving, naar heel hun leven. Een groot voordeel van deze organisatie is dat we vernieuwend werken en niet star dezelfde methoden aanhouden. We worden gestimuleerd om nieuwe en goede werkvormen te vinden.”

Lees verder via rijksinspecties.nl

Petra Reulings verzorgt een bijdrage aan het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2019 – Perspectieven op toezicht’ op 20 maart in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau en verder met o.a. Paul van Dijk, prof. dr. Ian Leistikow van IGJ en de Erasmus Universiteit Rotterdam, Wilma Boevink van het Director User Research Center aan de Universiteit Maastricht en het Trimbos Instituut en Olof King van de Consumentenbond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.