02:50
02 december 2021

Kennisplatform Ondermijning: delen en netwerken

Kennisplatform Ondermijning: delen en netwerken

Het Kennisplatform Ondermijning faciliteert het delen van kennis, ervaring en informatie over georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Daarmee vergroten we de effectiviteit van de ondermijningsaanpak. De aangeboden informatie verbreedt en verdiept de kennis over ondermijning.

Het Kennisplatform biedt ook de mogelijkheid om een netwerk op te bouwen van professionals die op vergelijkbare gebieden actief zijn met de aanpak van deze vorm van criminaliteit.

Openbaar en besloten gedeelte
Het Kennisplatform Ondermijning bestaat uit een openbare kennisbank met algemene informatie over (de aanpak van) ondermijning en een besloten gedeelte met vertrouwelijke informatie. Dit besloten deel bevat ook een netwerktool. Het is alleen toegankelijk voor overheidsprofessionals die in dienst zijn van RIEC-convenantpartners en zich bezighouden met de aanpak van ondermijning. Zij kunnen informatie aanbieden die – na toetsing door een redactie – op het Kennisplatform Ondermijning wordt geplaatst. Het platform bevat geen informatie over individuele personen, projecten of casussen.

Lees verder via vng.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + twintig =