11:29
04 december 2022

Expired: Kamervragen over beveiliging websites gemeenten

Expired: Kamervragen over beveiliging websites gemeenten

De PvdA stelt kamervragen over de beveiliging van gemeentewebsites. Aanleiding voor de vragen aan minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) en minster Van der Steur (Veiligheid en Justitie) is een inbraak op de website van de gemeente Ede waarbij hackers maanden toegang hadden gehad tot de gegevens van zo’n 3700 mensen. Daarbij zijn waarschijnlijk bankrekeningnummers, adressen, telefoonnummers en burgerservice-nummers buitgemaakt.

De PvdA-leden Oosenbrug en Kerstens willen van de ministers weten hoeveel gemeenten er het afgelopen jaar slachtoffer zijn geworden van een hack binnen hun digitale infrastructuur. Ook zijn ze benieuwd naar het oordel van de Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen College Bescherming Persoonsgegevens) over het lek.

In de brief met kamervragen vragen de leden zich ook af of de beveiliging van gemeentensites niet centraal moet worden geregeld. Er zijn op dit moment standaarden waaraan de beveiliging moet voldoen, maar iedere gemeente is zelf verantwoordelijk voor zijn beveiliging.

Lees verder via Computable – Kamervragen over beveiliging websites gemeenten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.