07:18
12 juni 2021

Kaljouw (NZa): ‘Zorg is te veel een verdienmodel’

Kaljouw (NZa): ‘Zorg is te veel een verdienmodel’

De NZa vindt dat de zorg minder gericht moet zijn op productie. “De zorg is te veel een verdienmodel geworden”, zegt Marian Kaljouw, bestuursvoorzitter van de NZa in NRC Next. “We moeten kijken hoe we dat om kunnen draaien. Dat we minder gericht zijn op productie, maar wel doen wat nodig is.”

Kijkoperaties
Kaljouw vindt dat verkeerde financiële prikkels in het zorgstelsel leiden tot het leveren van onnodige zorg. Ze noemt in de krant bijvoorbeeld kijkoperaties van de knie bij ouderen of behandelingen voor slaapstoornissen als apneu.

Lees verder via skipr.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 − een =