11:10
18 augustus 2022

Kabinet wil werken aan mentale gezondheid

Kabinet wil werken aan mentale gezondheid

Het kabinet wil de mentale gezondheid van Nederlanders bevorderen en bespreekbaar maken, en mentale klachten voorkomen, tijdig signaleren en verminderen. Dat is de kern van de aanpak Mentale gezondheid: van ons allemaal, opgesteld door de bewindslieden van VWS, OCW en SZW.

De aanpak is bedoeld voor alle Nederlanders, met specifieke aandacht voor jongeren en jongvolwassenen, werkenden en mensen in een kwetsbare positie. Het doel is dat jongeren lekker in hun vel zitten, dat werkenden met energie en plezier hun werk kunnen doen en dat kwetsbare mensen extra ondersteuning krijgen als ze die nodig hebben.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat veel Nederlanders mentaal ongezond zijn, met name jongeren en jongvolwassenen. Dat veel mensen problemen hebben met hun mentale gezondheid is niet nieuw, maar corona heeft bestaande problemen verergerd en nieuwe problemen veroorzaakt. Zo ervaren scholieren steeds meer druk op school en hebben ongeveer 840.000 jongeren last van mentale klachten. Ook kampt een op de vijftien jongeren met een depressie.

Lees verder via nji.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.