07:53
17 juni 2024

Janine Janssen benoemd tot hoogleraar Criminologie en Rechtsantropologie

Janine Janssen benoemd tot hoogleraar Criminologie en Rechtsantropologie
Janine Janssen tijdens HCB Seminarreeks Topsprekers in Veiligheid

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft Janine Janssen benoemd tot hoogleraar Criminologie en Rechtsantropologie bij de faculteit Rechtswetenschappen. De benoeming gaat in per 1 augustus 2024. Dat meldt de Open Universiteit.

De leerstoel Criminologie en Rechtsantropologie is gepositioneerd binnen de sectie Strafrecht. Janine Janssen zal Emile Kolthoff opvolgen, de huidige hoogleraar Criminologie. Over die opvolging zegt zij het volgende: “Onder regie van prof. dr. Kolthoff zijn er verschillende fraaie onderzoeksinitiatieven ontwikkeld binnen het onderzoeksprogramma De Veilige Stad. Op dat terrein heb ik ook geregeld met hem de handen ineengeslagen. Dat maakt het eenvoudig om deze lopende projecten te continueren.”

Aandacht voor externe partners
Bij het voortzetten van deze activiteiten hoort eveneens aandacht voor de externe partners die bij de leerstoel Criminologie betrokken zijn geweest. Daar blijken veel vragen rondom zware criminaliteit en ondermijning te leven. Janssen: “Van een nieuwe hoogleraar wordt natuurlijk ook een eigen geluid verwacht. Ik zou dan ook aandacht aan deze onderwerpen willen blijven besteden, maar daarbij meer het perspectief van het sociale domein en de jeugdcriminologie willen benadrukken. Bij onderzoek naar bijvoorbeeld de risico’s van jongeren om bij de georganiseerde misdaad betrokken te raken, zou ik expliciet willen inzetten op vragen over de thuissituatie, school en hulpverlening. Hierbij wordt het justitiële domein aangevuld met het sociale.”

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *