10:52
13 augustus 2022

Internationale conferentie vliegbelasting en CO2-beprijzing gaat van start

Internationale conferentie vliegbelasting en CO2-beprijzing gaat van start

De internationale conferentie over CO2 beprijzing en het belasten van het vliegverkeer gaat vandaag van start in Madurodam in Den Haag. Met de tweedaagse conferentie wil het kabinet een stap zetten richting Europese afspraken over deze belastingen, die ons helpen bij de gestelde klimaatdoelen. Bovendien ontstaat er hierdoor een gelijk speelveld. Staatssecretaris Menno Snel van Financiën treedt op als gastheer.

Bewindspersonen uit andere Europese landen en Nederland zijn aanwezig op de conferentie. In totaal zijn vertegenwoordigers aanwezig van 29 landen en van verschillende internationale organisaties.

Staatssecretaris Snel zal de conferentie onder andere openen met een discussie over het heffen van accijns op de vliegtuigbrandstof kerosine. “In luchtvaartverdragen en het EU-recht is een belastingvrijstelling voor kerosine vastgelegd. Maar Nederland denkt dat het ondanks deze verdragen tóch mogelijk moet zijn kerosine te belasten, als we het maar samen met andere Europese landen doen. Hierover wil ik het met mijn collega’s hebben. Want het is natuurlijk raar dat je meer belasting betaalt voor een tank benzine dan voor het voltanken van een vliegtuig.”

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.