05:35
29 september 2022

Integraal werken in wijken: besteed aandacht aan de verticale relaties

Integraal werken in wijken: besteed aandacht aan de verticale relaties

Naar een nieuw wijkenbeleid

Door: Hans Boutellier

Bestuurders maken zich zorgen over wijken waar de problemen zich op stapelen. Hoe krijgen we richting in de aanpak van deze wijken? Het Verwey-Jonker Instituut doet in een nieuw essay voorstellen voor de organisatie van samenwerking in het wijkenbeleid.
Eerder schreven we in deze reeks over weerbare wijken tegen ondermijning, de justitiële functie bij sociale achterstand en over een gekantelde inzet op werk, onderwijs en hulpverlening. Bij elkaar vormen ze een pleidooi voor een sociaal offensief.

Dit nieuwe essay gaat over de realisatie van dat sociale offensief: doormiddel van governance (samenwerking) richting krijgen in de aanpak van wat we perspectiefwijken noemen. Nederland is een overvloedig georganiseerd land, dat toch tekortschiet in de aanpak van complexe problemen. Misschien is er wel sprake van over-organisatie. Perspectiefwijken vragen om onorthodox beleid met net zo onorthodoxe besturing. Samenwerken blijkt eén van de lastigste opgaven voor mensen te zijn.

Lees verder via verwey-jonker.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Doe 9 juni mee met het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.