02:27
02 oktober 2023

Inmiddels negentien aangiften in grootste online misbruikzaak ooit

Inmiddels negentien aangiften in grootste online misbruikzaak ooit

Negentien meisjes en vrouwen hebben tot dusver aangifte gedaan tegen Gianni de W. uit Etten-Leur. Hij is de verdachte in het grootste onderzoek naar online misbruik van minderjarigen in Nederland ooit. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft De W. meer dan honderd minderjarige meisjes afgeperst met hun naaktfoto’s.
De politie heeft van 37 meerderjarige en 93 minderjarige slachtoffers de identiteit achterhaald. Enkele slachtoffers zijn dinsdag aanwezig bij een inhoudelijke zitting van de rechtszaak. De W. is niet aanwezig.

Agenten denken nog drie tot zes maanden nodig te hebben voor het onderzoek. Zij zoeken nog met 35 minderjarige meisjes contact. Het is niet duidelijk in welke periode alle slachtoffers zijn afgeperst.

Lees verder via nu.nl

Meer leren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen over maatschappelijke onrust en polarisatie? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met Jan van der Grinten, Van Doorne (oa over het online gebiedsverbod), Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *