01:29
26 november 2022

In actie voor een veilig en leefbaar Regentesse- en Valkenboskwartier

In actie voor een veilig en leefbaar Regentesse- en Valkenboskwartier

De gemeente Den Haag, politie, douane, Openbaar Ministerie, NVWA, Stedin, HTM, brandweer en het Haags Economische Interventie Team (HEIT) hielden op donderdag 17 maart een grote handhavingsactie in stadsdeel Segbroek. Tijdens de actie was er wederom aandacht voor de Weimarstraat, Beeklaan en omgeving Zevensprong. De gemeente heeft dit gebied eerder aangewezen als focusgebied. Er wordt gewerkt aan integrale aanpak om de leefbaarheid en veiligheid een positieve impuls te geven. De integrale handhavingsacties in het gebied maken hier onderdeel van uit. Tijdens deze actie was er bijzondere aandacht voor ondermijnende criminaliteit en uiteenlopende vormen van overlast.

Verkeerscontrole
Rondom sportpark De Verademing werd een grote verkeerscontrole gehouden. Verkeer werd naar de controlelocatie geleid door politiemotoren om daar gecontroleerd te worden. In totaal zijn er ongeveer 200 voertuigen en personen gecontroleerd. Meerdere bestuurders kregen een boete voor onder andere rijden zonder rijbewijs. Er werd 1 gestolen scooter in beslag genomen en meerdere WOK-meldingen werden uitgeschreven door de politie. Een WOK-melding wordt uitgeschreven als de technische staat van een voertuig niet op orde is. Er werd ook 1 persoon aangehouden voor het rijden onder invloed.

Lees verder via denhaag.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO, Remko van Broekhoven, filosoof en Robert van der Noordaa, Trollrensics ? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.