01:19
22 maart 2023

Honderden arrestaties bij klimaatprotest op A12 in Den Haag

Honderden arrestaties bij klimaatprotest op A12 in Den Haag

Het klimaatprotest op de Utrechtsebaan op de A12 in Den Haag is voorbij. Volgens de politie zijn er honderden activisten gearresteerd. Hoeveel het er precies zijn kan de politie niet zeggen.

Klimaatgroep Extinction Rebellion, die had opgeroepen tot het protest, zegt dat er ruim 650 demonstranten aangehouden zijn. Met een eigen registratiesysteem kan de groep naar eigen zeggen goed bijhouden wie er allemaal is aangehouden. Ongeveer de helft van de actievoerders zou intussen weer op vrije voeten zijn.

Actie tegen fossiele brandstof
Rond het middaguur verzamelden zich activisten op de snelweg en rondom een tunnel. Extinction Rebellion had opgeroepen om naar Den Haag te komen om te protesteren tegen overheidssubsidie voor fossiele brandstoffen als olie, kolen en gas. Het gaat niet alleen om directe subsidies, maar ook om belastingvoordelen en prijsondersteuning.

Lees verder via nos.nl

Leren over omgaan met protest en maatschappelijke onrust? Kom vanaf 9 februari naar de HCB Collegereeks Veiligheid, recht en bestuur 2023 – Burgers, bedrijven en veiligheid’ met prof. dr. Bob Hoogenboom, Hans Moors, prof. dr. Jon Schilder, prof. dr. Masja van Meeteren en prof. dr. Janine Janssen.

En lees hier alvast het artikel met spreker Hans Moors getiteld  ‘Demonstranten hebben ook altijd iets te vertellen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *