09:30
30 juli 2021

Hoeveel trekt de overheid uit voor de achterstanden per onderwijsvorm?

Hoeveel trekt de overheid uit voor de achterstanden per onderwijsvorm?

Het kabinet maakte op 17 februari 2021 in het Nationaal Programma Onderwijs bekend 8,5 miljard uit te trekken voor het wegwerken van de achterstanden in het onderwijs, die zijn ontstaan door de coronacrisis. Daarnaast investeert het 645 miljoen euro structureel om de hogere studentenaantallen in het hoger onderwijs te compenseren. Hoeveel trekt de overheid uit per onderwijsvorm? En hoe snel moet dit de achterstanden wegwerken?

In mei 2020 investeerde het kabinet al bijna 500 miljoen euro extra in het onderwijs voor inhaal- en ondersteuningsprogramma’s. Hiervan ging 200 miljoen euro naar studenten en 244 miljoen euro naar leerlingen in het basis-, voortgezet onderwijs en mbo. Daarnaast werd 30 miljoen ingezet voor het behoud van stages en leerwerkbanen en 21 miljoen voor onderwijs voor ‘nieuwkomersleerlingen’ (kinderen die de Nederlandse taal nog niet zo goed spreken).

Lees verder via bnnvara.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + dertien =