09:51
05 februari 2023

Het geheim van Tubbergen: zo houden ze criminelen buiten de deur

Het geheim van Tubbergen: zo houden ze criminelen buiten de deur

Er is geen gemeente waar de georganiseerde misdaad moeilijker voet aan de grond zet dan in het Twentse Tubbergen. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat het risico op ondermijnende criminaliteit er het laagst is in het land. Het geheim? Een beetje op elkaar letten.

Als wijkagent Michiel Herbrink op een druilerige dag met de politieauto een ronde maakt door de gemeente Tubbergen gaat regelmatig zijn hand omhoog als een fietser of voetganger hem al groetend passeert. “Ja, zo gaat dat hier. Het is ons kent ons.”

In Tubbergen letten de mensen op elkaar. Trots zijn ze op hun zogeheten noaberschap. Nergens in het land vind je meer vrijwilligers en mantelzorgers. Collectes voor het goede doel leveren er meer dan het dubbele op van het landelijk gemiddelde. En nergens in het land is de kwetsbaarheid voor criminele ondermijning zo laag als in Tubbergen blijkt uit de Onderwereldkaart van RTL Nieuws.

Lees verder via rltnieuws.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *