01:48
24 mei 2022

Hamburgertent is ‘soort van buurthuis’ – Koffie met een cop

Met de maandelijkse ‘koffie met een cop ‘ krijgt de De Staart in Dordrecht weer een politiespreekuur. Met het verdwijnen van het steunpunt konden bewoners van deze wijk niet meer even binnenlopen op het bureau voor een gesprek. Volgens wijkagent Frans Kwakernaak van de eenheid Drechtsteden-Binnen zal op de eerste maandag van elke maand daarom in elk geval altijd de wijkagent van de Staart aanwezig zijn of een vervanger. ,,Om die reden hebben we ook bewust voor deze McDonald’s gekozen. Maar iedereen uit de stad kan en mag binnenlopen met vragen of klachten”, legt hij uit. ,,Er is ook altijd iemand van de balie aanwezig zodat de informatie altijd bij de juiste wijkagent terecht komt.”

Spreekuur
Het spreekuur duurt van 09.00-11.00 uur. Volgens eigenaresse Marijke Honing, die het initiatief nam voor ‘koffie met de cop’ nadat ze een filmpje zag op YouTube van het succes in Amerika, is bewust gekozen voor de dag na het weekeinde waarin vaak veel gebeurt. ,,Maar niks is te dom om te vragen.”

Bedoeling is dat de agent rondloopt en aangesproken kan worden. Voor een gesprekje kunnen ze met de bak koffie apart gaan zitten. Honing: ,,Dit is een laagdrempelige plek om mensen te ontmoeten. Een soort buurthuis anno 2016.”

Lees verder via AD -Hamburgertent is ‘soort van buurthuis’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.