12:09
23 juni 2021

Haagse Educatieve Agenda 2018 – 2022

Haagse Educatieve Agenda 2018 – 2022

It takes a village to raise a child. Een Afrikaans gezegde met wereldwijde zeggingskracht. Wat daar geldt, geldt ook hier: voor een goede toekomst van kinderen zijn veel mensen aan zet. Vanuit die gedachte presenteren het onderwijs, de kinderopvang en de gemeente gezamenlijk de Haagse Educatieve Agenda. Een document dat zijn oorsprong vindt in vele gesprekken met leraren, schoolleiders, leerlingen, ouders en bestuurders. Deze ambities voor het onderwijs hebben dus draagvlak in de samenleving. En dat is een voorwaarde om vooruit te komen.

De samenleving is voortdurend in beweging. Dat is van alle tijden, maar nu gaan de ontwikkelingen wel heel erg snel. De techniek, de digitalisering hebben een vlucht genomen. De wereld is het speelveld geworden van de jeugd. De ambitie van deze HEA is niet alleen bij te blijven, maar voorop te lopen. Innovatie en onderwijs; ze horen bij elkaar.

Meer dan ooit moeten scholen zich rekenschap geven van de omgeving waarin kinderen opgroeien en moeten ze samenwerking zoeken. Met de buurt, de regio, met kinderopvang, bedrijfsleven en met universiteiten. De school houdt niet op bij de grens van het schoolplein. Sterker nog: daar buiten begint het. Dat is de samenleving waar de toekomst van de jeugd ligt.

Lees verder via denhaag.raadsinformatie.nl (download)

Leren over positie kiezen en veranderen als directeur, locatiemanager of schoolleider? Kom 4 december naar de door het Haags Congres Bureau i.s.m. BMK georganiseerde ‘Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs 2018’ met oa Yvette Vervoort, Hans van der Loo, Rudie Peeters en John Vonk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + twee =