11:46
21 mei 2022

Grote rol burgers Rijswijk bij aanpak criminaliteit

Met speciale wijkveiligheidsplannen wil de gemeente Rijswijk veel gerichter criminaliteit aanpakken en de veiligheid vergroten. In de ene wijk zal dat het terugdringen van inbraken zijn, terwijl er in een andere buurt moet worden ingezet op het vergroten van zelfredzaamheid en leefbaarheid. Het idee staat in een nieuw Strategisch Veiligheidsbeleid voor de periode 2017-2021. Daarin wordt ook in toenemende mate een beroep gedaan op de inbreng van bewoners. ‘Een leefbare stad betekent zorg voor fysieke en sociale veiligheid. Dat is niet alleen een taak van politie, brandweer, woningcorporaties en gemeente, maar ook van bewoners’, benadrukt het gemeentebestuur nogmaals.

Bewoners doen in Rijswijk al veel aan buurtpreventie. In de wijken Oud-Rijswijk, Te Werve, Steenvoorde, Hoekpolder, Ministerbuurt, Cromvliet en Leeuwendaal lopen bewoners al door hun wijk om opvallende of verdachte zaken te melden bij de politie of gemeente. Ook zijn veel mensen aangesloten bij Burgernet, waarmee ze de ‘ogen en oren’ zijn van de politie.

Het CDA houdt vrijdag een eigen spreekuur veiligheid in wijkcentrum Stervoorde met Chris van Dam die heeft gewerkt als politieman en officier van justitie en nummer 12 staat op de landelijke kieslijst voor de Tweede Kamer voor het CDA

Bron: AD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.