03:12
27 januari 2023

Gemeenten hebben geen idee hoeveel arbeidsmigranten er wonen: ‘Dat maakt ze kwetsbaar voor uitbuiting’

Gemeenten hebben geen idee hoeveel arbeidsmigranten er wonen: ‘Dat maakt ze kwetsbaar voor uitbuiting’

Gemeenten in deze regio hebben vaak geen idee welke arbeidsmigranten er binnen hun grenzen wonen. Dat brengt gastarbeiders in een kwetsbare positie en maakt ze afhankelijk van uitzendbureaus. Volgens vakbond FNV is Zeewolde de uitzondering. ,,Bij een brand kwamen tientallen arbeidsmigranten te voorschijn uit schuurtjes en garages.”

Een boomlange Pool komt op ons afgelopen. Sportschooltorso, grijze hoodie en een joekel van een tatoeage in zijn nek. Hij is opzichter van ‘Polencamping’ De Wolfskuil in Ommen. Voor de parkeigenaar houdt hij ‘een oogje in het zeil’. ,,Wat komen jullie hier doen?”, vraagt hij in het Engels. Het is duidelijk dat hij ons hier niet wil hebben.

Lees verder via destentor.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *