05:38
21 juni 2021

Gemeenten hebben geen idee hoeveel arbeidsmigranten er wonen: ‘Dat maakt ze kwetsbaar voor uitbuiting’

Gemeenten hebben geen idee hoeveel arbeidsmigranten er wonen: ‘Dat maakt ze kwetsbaar voor uitbuiting’

Gemeenten in deze regio hebben vaak geen idee welke arbeidsmigranten er binnen hun grenzen wonen. Dat brengt gastarbeiders in een kwetsbare positie en maakt ze afhankelijk van uitzendbureaus. Volgens vakbond FNV is Zeewolde de uitzondering. ,,Bij een brand kwamen tientallen arbeidsmigranten te voorschijn uit schuurtjes en garages.”

Een boomlange Pool komt op ons afgelopen. Sportschooltorso, grijze hoodie en een joekel van een tatoeage in zijn nek. Hij is opzichter van ‘Polencamping’ De Wolfskuil in Ommen. Voor de parkeigenaar houdt hij ‘een oogje in het zeil’. ,,Wat komen jullie hier doen?”, vraagt hij in het Engels. Het is duidelijk dat hij ons hier niet wil hebben.

Lees verder via destentor.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − vier =