01:24
22 februari 2024

Expired: Gemeenten en Politie ‘Tussen 2018 en 2025 komt de grote digitale clash’

Digitalisering bij politie en gemeenten beter integreren en meer onderdeel van het dagelijks werk maken. Daarvoor pleit de Gentse hoofdcommissaris Steven de Smet, alias De Flik. “Het moet nu.”

Dat zei hij tijdens het Jaarcongres Evenementenveiligheid van Gemeente.nu. De Smet heeft jarenlange ervaring bij de Belgische politie, als woordvoerder en hoofdcommissaris bij de politie Gent. Sinds 2014 is hij naast hoofdcommissaris de strategisch adviseur (crisis)Communicatie en Veiligheid van de Oost-Vlaamse provinciegouverneur. Beroemd en berucht in België, waar hij ook bekendstaat als ‘Superflik’.

De Smet kwam door toevallige omstandigheden in aanraking met social media. De politieman is veelgeprezen, maar heeft geen brandschone reputatie. In 2011 werd hij na rellen bij de voetbalwedstrijd België-Turkije beschuldigd van het doorspelen van vertrouwelijke informatie naar een politicus, die het lekte aan de pers. Hiervoor moest De Smet voor de rechtbank verschijnen. Het hof van beroep sprak hem vrij, maar De Smet kreeg zijn baan van woordvoerder niet terug en werd ‘gedegradeerd’ tot chef social media.

Lees verder via GemeenteNu – Gemeenten en Politie ‘Tussen 2018 en 2025 komt de grote digitale clash’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *