08:02
23 mei 2024

Geen steun voor vaccinatieplicht kinderopvang, staatssecretaris wil iets doen tegen desinformatie

Geen steun voor vaccinatieplicht kinderopvang, staatssecretaris wil iets doen tegen desinformatie

Er komt geen vaccinatieplicht voor kinderen die naar de kinderopvang gaan. Een voorstel van de VVD dat hiertoe oproept, geniet onvoldoende steun in de Tweede Kamer. Ook het kabinet wil geen verplichte prik voor opvang, maar wil iets doen tegen het wantrouwen in vaccins.

De VVD wil dat ongevaccineerde kinderen uit de kinderopvang geweerd kunnen worden als de vaccinatiegraad van het rijksvaccinatieprogramma bij een opvang te laag is. “Je kan niet in veiligheid je kind naar de kinderopvang brengen. Daar willen we iets tegen doen”, zei waarnemend fractievoorzitter Sophie Hermans dinsdag in Goedemorgen Nederland.

Aanleiding voor het voorstel waren de recente gevallen van kinkhoest en mazelen en de dalende vaccinatiegraad in het algemeen. Het ging om een voorstel uit 2020 dat toen niet is ingediend en door de VVD van de plank is gehaald. “Je leest dat kinderen weer ziek worden door mazelen en kinkhoest en het aantal ouders dat kinderen laat vaccineren, neemt af. Daardoor neemt het risico op ziektes toe”, zei Hermans.

Lees verder via wnl.tv

Meer leren over ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *