04:10
23 juli 2021

Geef machtige ondernemingen een zorgplicht

Geef machtige ondernemingen een zorgplicht

Een van de meest ingewikkelde uitdagingen voor de overheid is om een goede balans te vinden tussen ingrijpen en loslaten bij machtige ondernemingen. Grijpt de overheid te stevig in, dan zakt de moed in de schoenen om te innoveren. Is de overheid te slap, dan kunnen publieke belangen geschaad worden.

Het is bon ton om in de Kamer stoer te doen over wat de overheid wel allemaal kan en gaat doen. Zo riep minister Wopke Hoekstra onlangs dat er zero tolerance voor witwassen bij banken komt, terwijl hij weet dat dat helemaal niet kan. Zorgminister Bruno Bruins uit ferme taal richting de farmaceutische industrie, maar veel wapens om de beursgenoteerde kolossen te bestrijden heeft hij niet. En D66 Kamerlid Kees Verhoeven oppert in zijn Techvisie dat zijn partij een Techreus als Facebook wel even kan opknippen, terwijl dat niet het geval is en dat bovendien weinig oplost.

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Meer leren? Kom naar De Veiligheidstafel Live! Big Tech: Digitale Gangsters? op 27 november in Nieuwspoort. Zie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + vijf =