12:37
05 december 2021

Fruitteler laat hotel op zijn terrein bouwen voor buitenlandse werknemers

Fruitteler laat hotel op zijn terrein bouwen voor buitenlandse werknemers

Arbeidsmigranten huisvesten is vaak een gevoelig onderwerp omdat omwonenden bang zijn voor overlast. Om die problemen te voorkomen heeft fruitteler Martijn Vogelaar uit Krabbendijke het heft in eigen handen genomen en zelf slaapkamers op zijn terrein laten bouwen.

Het bedrijf van Vogelaar werkt al ruim dertig jaar met buitenlandse medewerkers en er is in de loop van de tijd veel veranderd. “Ongeveer twintig jaar geleden stonden er nog stacaravans op het terrein, maar de voorzieningen in Polen worden steeds beter waardoor we de Poolse werknemers een beetje tegemoet moeten komen”, vertelt Vogelaar.

In het verleden heeft hij ook meerdere malen geprobeerd om Nederlands personeel te werven, maar de opkomst viel hem altijd tegen. “Ik denk dat er een te klein verschil zit tussen een uitkering en de laagbetaalde arbeid dus Nederlandse mensen die komen helpen plukken, zijn er niet.”

Lees verder via omroepzeeland.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 2 december 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =