01:54
30 mei 2024

Fortnite zet kinderen onder druk om aankopen te doen, ACM legt flinke boete op

Fortnite zet kinderen onder druk om aankopen te doen, ACM legt flinke boete op

Epic Games, de maker van het populaire spel Fortnite, heeft een boete van ruim 1 miljoen euro gekregen van de Autoriteit Consument & Markt. Volgens de toezichthouder zet de gameontwikkelaar kinderen onder druk om digitale aankopen te doen in Fortnite.

Fortnite is een gratis spel, maar spelers kunnen wel aankopen doen. Het gaat dan bijvoorbeeld om items waarmee de speler zijn personage kan aanpassen. De game is erg populair onder kinderen.

Uit het onderzoek van toezichthouder ACM blijkt dat jonge Fortnite-spelers op verschillende manieren druk konden ervaren om aankopen te doen. Ook zag de waakhond dat Epic Games in de zogenoemde Item Shop inspeelde op kwetsbaarheden van kinderen. De ACM noemt dit oneerlijke handelspraktijken gericht op kinderen.

Lees verder via nu.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar het wegens succes herhaalde HCB Seminar Toezicht in Transitie 2024 – Toezicht in verbinding op 16 mei 2024 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2024 gaat het op 16 mei om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken

Sprekers zijn Bart Snels en Floryt van Wesel, Inspectie belastingen, toeslagen en douane en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur.

Meer informatie vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *