02:49
04 december 2023

Figulus Welzijn: ‘Wij verbinden de kwetsbare aan de niet-kwetsbare mensen’

Figulus Welzijn: ‘Wij verbinden de kwetsbare aan de niet-kwetsbare mensen’

Figulus Welzijn is een brede welzijnsorganisatie in Aalten, een gemeente in de Achterhoek. Figulus ondersteunt in opdracht van de gemeente statushouders bij de dagelijkse praktische zaken, de financiële huishouding en het opbouwen van een sociaal netwerk. Voor het KIS magazine ‘Gezien!’ spraken we Eric Wichgers en Ghaidaa Gherra over de vraag wat je als welzijnsorganisatie kan doen om de integratie van nieuwkomers te ondersteunen. Eric Wichgers: ‘Wij proberen de participatiemaatschappij zoals ie bedoeld is, hier vorm te geven.’

Eric Wichgers is sinds 2016 directeur-bestuurder van Figulus Welzijn. Ghaidaa Gherra is sinds 2019 in dienst. Zij is zes jaar geleden gevlucht uit Syrië en ze werkt als ‘cultuurverbinder’. Cultuurverbinders zijn statushouders die al langer in Nederland verblijven, een trainingsprogramma hebben doorlopen en een brug kunnen slaan tussen de Nederlandse cultuur en de cultuur van de statushouders.

Lees verder via kis.nl

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business & Law School in Barcelona, professor Organisatieverandering bij WU (Vienna University of Economics and Business) en verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), Prof. dr. Jan-Kees Helderman, hoogleraar Sociaal beleid en bestuur aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur bij Rochdale, Karen den Hertog, Hoofd afdeling Gezond Leven bij de Gemeente Amsterdam en MT-lid GGD Amsterdam-Amstelland, Shirine Moerkerken, Interventiekundige bij Strange | Strategy and Change en auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflict eren’ en Elleke van Gelder, Ontwikkelaar en ontwerper Sociale Innovatie, Nationale Politie. Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *