03:22
29 november 2023

Evaluatie van de Expertise-unit Sociale Stabiliteit en Platform JEP

Evaluatie van de Expertise-unit Sociale Stabiliteit en Platform JEP
polarisatie, radicalisering

In opdracht van het Ministerie van SZW voerde het bureau Berenschot in 2021 een evaluatie uit van de Expertise-unit Sociale Stabiliteit (de ESS) en van het Platform Jeugd preventie Extremisme en Polarisatie (Platform JEP).

De ESS is in 2015 opgericht om gemeenten, eerstelijns professionals en (migranten)gemeenschappen praktijkkennis aan te bieden over maatschappelijke spanningen, polarisatie en radicalisering. Platform JEP is in opdracht van de directie Jeugd van het Ministerie van VWS in 2018 gelanceerd en ondergebracht bij de ESS. Platform JEP ondersteunt professionals die met jongeren werken bij hun vragen over polarisatie, radicalisering en extremisme.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *