09:54
28 juni 2022

Europese AI-verordening: veel procedurele en inhoudelijke eisen

Europese AI-verordening: veel procedurele en inhoudelijke eisen

De Europese Commissie publiceerde onlangs het concept van de Europese verordening op de artificiële intelligentie (AI). Deze verordening classificeert de verschillende AI-systemen in vier risicocategorieën, waarbij systemen die onder een hoger risiconiveau vallen aan meer waarborgen moeten voldoen. Voor kleine(re) ondernemingen kunnen de gevolgen onevenredig zwaar zijn door de aanzienlijke hoeveelheid vereisten en de bijbehorende nalevingskosten tot wel 160.000 euro.

“De voorgestelde Europese AI-verordening creëert veel procedurele en inhoudelijke eisen voor iedereen die betrokken is bij (risicovolle) AI-systemen”, stellen PwC-experts cybersecurity en dataprotectie Bram van Tiel en Yvette van Gemerden. “Start op tijd met het aanpassingsproces en houd bij toekomstige bedrijfsbeslissingen rekening met de aankomende AI-verordening. Investeer in het ethisch gebruik van gegevens en privacy.”

Lees verder via executivefinance.nl

Meer leren van prof. dr. Marc Schuilenburg e.a. over burgers en  veiligheid waaronder gebiedsgericht werken, digital surveillance en predictive policing, desinformatie en maatschappelijke onrust? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.