07:19
10 december 2022

Elf kilo crystal meth bij toeval aangetroffen

Elf kilo crystal meth bij toeval aangetroffen

Bij toeval heeft een agent van de dienst Infra (verkeerspolitie) in de kofferbak van een auto elf kilo crystal meth aangetroffen. De bestuurder is aangehouden. Zijn snelheid en de geur hebben hem verraden.

Op woensdag 29 september 2021 om 20.45 uur wad de agent van de dienst infra bezig met een lasercontrole op de Graaf Engelbertlaan. Hij zag op zijn apparatuur dat een auto 107 km/u reed terwijl 50 is toegestaan. Hij stapte in zijn surveillanceauto en gaf de bestuurder een stopteken.

Verkeer
De bestuurder van de auto werkte mee met de agent. De 23-jarige bestuurder uit Zundert kreeg te horen dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De procedure werd aan hem uitgelegd.

Drugs
Maar daar stopte het niet. De agent rook tijdens het gesprek een vreemde lucht. De bestuurder garandeerde hem dat hij geen drugs had gebruikt. De agent onderzocht toch de auto maar kon zo niets vinden. De geur bleef en hij opende ook de kofferbak. Daar stond een doos in. De bestuurder probeerde nog te voorkomen dat de agent in de doos keek maar omdat hij een vermoeden had, door de geur, dat er drugs in de auto lag opende hij de doos. Daarin lagen diverse gesealde pakken in met witte brokken en poeder. Toen werd duidelijk waar de lucht vandaan kwam. In totaal bleek het om 11 kilo vermoedelijk crystal meth te gaan. Verder lagen er nog enkele honderden grammen vermoedelijk LSD bij, op papieren velletjes. De agent heeft direct versterking gevraagd en de verdachte is aangehouden. De auto met de drugs, die ruw geschat een waarde van meer dan een miljoen vertegenwoordigen, is in beslag genomen.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.