09:41
16 oktober 2021

Onderwijsinpectie: zij-instromers staan soms te snel voor de klas

Onderwijsinpectie: zij-instromers staan soms te snel voor de klas

Mensen die een carrièreswitch maken en in het onderwijs terechtkomen staan in het basisonderwijs soms te snel voor de klas, meldt de Onderwijsinspectie in een rapport waar Trouw over schrijft. Bij een opleiding die de inspectie evalueerde werken deze zij-instromers al tijdens hun studie in het onderwijs.

“Het is een waardevol traject omdat het veel diversiteit toevoegt aan het onderwijs,” zegt inspecteur-generaal Alida Oppers van de Onderwijsinspectie in het NOS Radio 1 Journaal, “maar waar het misgaat is dat het niet helemaal helder is wanneer een zij-instromer geschikt is om voor de klas te staan.”

Lees verder via nos.nl

Meer leren van  Bregje Spijkerman, Thecla Goossens en Loes van Wessum over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober. Inclusief 3 actuele boeken.

Of kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 4 =