09:37
06 februari 2023

Eindhoven heeft hulp rond huiselijk geweld beter op orde, verbeterplan valt goed bij toezichthouder

Eindhoven heeft hulp rond huiselijk geweld beter op orde, verbeterplan valt goed bij toezichthouder

Eindhoven heeft de hulpverlening aan gezinnen waar sprake is van huiselijk geweld beter op orde. Dat concludeert het Toezicht Sociaal Domein (TSD) na een evaluatie van het verbeterplan dat Eindhoven maakte in samenwerking met onder meer Veilig Thuis en WIJeindhoven.

In 2018 startte het TSD een onderzoek naar de onderlinge samenwerking van lokale netwerken in Nederland. Rond situaties waarbij Veilig Thuis de zorg overdraagt aan lokale (wijk)teams. In deze regio deed Eindhoven op eigen initiatief mee aan het onderzoek. De gemeente wilde hiermee inzicht krijgen in wat goed gaat en waar verbeteringen nodig zijn.

Lees verder via ed.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als huiselijk geweld, mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Of kom 22 maart naar het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid met o.a. Martijn SnoepAngeline van Dijkprof. dr. Judith van Erp, prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *