08:54
06 februari 2023

Kinderen vaker thuis, scholen bereiden ouders voor op gevolgen lerarentekort

Kinderen vaker thuis, scholen bereiden ouders voor op gevolgen lerarentekort

Het groeiende lerarentekort in het basisonderwijs heeft allerlei gevolgen. Van tijdelijk grotere klassen, kinderen vaker thuis tot aan onbevoegden voor de klas. De Groeiling, schoolbestuur van 23 scholen in de Groene Hartregio, probeert de ouders daarop voor te bereiden. Dat meldt het AD.

De Groeiling is een schoolbestuur voor primair onderwijs op katholieke en interconfessionele grondslag met 23 basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs. De scholen hebben veel moeite om een leerkracht voor de groep te krijgen. Soms heeft dat tot gevolg dat er meerdere leerkrachten voor één groep nodig zijn. In andere gevallen wisselen de leerkrachten in het schooljaar van groep.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *