06:03
24 juli 2021

Een wet die het verschil maakt

Een wet die het verschil maakt

Rosemarie Bastianen, programmadirecteur Eenvoudig Beter

Het team van Eenvoudig Beter is blij met de zomermijlpalen van de Omgevingswet: de (aankomende) publicatie van de vier AMvB’s in het Staatsblad en de verzending van het voorstel voor de Invoeringswet naar de Tweede Kamer. Ook het voorstel voor de Aanvullingswet natuur van de collega’s van LNV ligt bij de Kamer. En het Aanvullingsbesluit bodem van de IenW-collega’s gaat in consultatie. Wát een voortgang!

Dit alles is mede gelukt door de inzet vanuit de uitvoeringspraktijk. De tijd en denkkracht die vanuit de uitvoeringspraktijk in de stelselherziening worden gestoken waardeer ik zeer. We hebben elkaar nodig om een uitvoerbaar stelsel te maken. En de experimenten en pilots met de instrumenten en mogelijkheden uit de Omgevingswet accelereren. Dat is ook goed nieuws, want het betekent dat er veel behoefte aan is en veel geoefend en geleerd wordt, in voorbereiding op de inwerkingtreding.

Still going strong! We gaan van deze stelselherziening veel merken in de praktijk. Ik zou hier graag uitputtend de winstpunten opsommen, maar laat ik mij toch beperken. Een bloemlezing, mét een aantal voorbeelden van toepassing in de praktijk.

Lees verder via omgevingswetportaal.nl

Meer leren over de Omgevingswet en andere actuele wetten als overheidsjurist? Kom naar de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Juridische Update 2018 voor Overheidsjuristen’ die start op 21 september bij het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × een =