04:33
12 juli 2024

Een beeld van het werk van de NVWA in 2019

Een beeld van het werk van de NVWA in 2019

Vandaag zijn de Verantwoording 2019 en het Jaarbeeld 2019 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) naar de Tweede Kamer gestuurd. De verantwoordingsrapportage en het jaarbeeld werpen licht op de 7 publieke belangen waar de NVWA haar werkzaamheden op richt: voedselveiligheid, diergezondheid, dierenwelzijn, natuur en milieu, plantgezondheid, productveiligheid en tabaksontmoediging. Daarnaast komen in de verantwoordingsrapportage een aantal bredere thema’s aan bod, zoals openbaarmaking, opsporing en import en export, terwijl in het jaarbeeld ook aandacht wordt geschonken aan contacten met de samenleving.

Een greep uit het jaarbeeld 2019
Op het gebied van voedselveiligheid betekende het gebruik van ‘whole genome sequencing’ in 2019 een doorbraak. Deze techniek brengt het DNA van bacteriën zeer nauwkeurig in beeld; daardoor kon voor het eerst een directe link worden gelegd tussen een (listeria-) uitbraak met een flink aantal zieken en de bron. Dit leidde tot een grote terugroepactie en stillegging van het bedrijf waar de besmetting had plaatsgevonden.

Lees verder via nvwa.nl

Meer leren? Volg 1 juli het HCB Online Seminar Gedrag en handhaving voor, tijdens en na een lockdown met Adriaan Denkers

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *