07:43
27 juni 2022

Economische Zaken heeft vervanging Gronings gas laten sloffen

Economische Zaken heeft vervanging Gronings gas laten sloffen

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken wil dat grootgebruikers vanaf 2022 geen Gronings gas meer gaan gebruiken. De betrokken bedrijven voelen zich overdonderd door deze boodschap. Het Ministerie van Economische Zaken heeft het onderwerp, dat al in 2011 werd geagendeerd, laten sloffen.

Anderen tot haast manen terwijl je zelf zaken op zijn beloop laat. Zo laat het gedrag van het Ministerie van Economische Zaken zich het beste schetsen. Ze willen dat grootverbruikers van het Groningse gas afstappen.

Dat de minister met zijn brief komt – de NOS wist er zijn hand op te leggen – is goed te verklaren na de aardschok in het Groningse Zeerijp van twee weken geleden (lees ‘Groningen krijgt nog meer zware aardschokken’). De minister heeft in reactie daarop gezegd dat de aardgasproductie omlaag moet. Maar dat kan alleen als de leveringsverplichting het toestaat. Want de minister heeft weliswaar veel goed te maken in Groningen, als van vandaag op morgen de gaslevering uit Groningen stopt zal het land te klein zijn voor alle gebruikers die dan zonder gas zitten.

Lees verder via deingenieur.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.