02:40
24 oktober 2021

Drugs via postpakketten: Verdachten in bewaring

Drugs via postpakketten: Verdachten in bewaring

Elf verdachten in een lopend onderzoek naar een criminele organisatie in de export van verdovende middelen via postpakketten, gaan voor 14 dagen in bewaring. Die heeft de rechter-commissaris in Zwolle zojuist bevolen. Zij werden dinsdag aangehouden in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Het Post Interventieteam (PIT) van de Landelijke Eenheid verrichtte tijdens een actiedag dinsdag 2 maart 2021 elf aanhoudingen en zes doorzoekingen, in Noord- en Zuid-Holland. Onder gezag van het Landelijk Parket loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband dat te linken is aan (onderschepte) drugsverzendingen in postpakketten.

De verdachten zijn 10 mannen en 1 vrouw in leeftijd variërend tussen 28 en 68 jaar en afkomstig uit Amstelveen, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. De verdachten hebben allemaal de Chinese nationaliteit.

Tijdens de doorzoeking is er beslag gelegd op verschillende grote geldbedragen, verdovende middelen en geprepareerde dekladingen en postpakketten.

Lees verder via politie.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − veertien =