04:52
09 juni 2023

Drie jaar cel voor steekincident op vakantiepark

Drie jaar cel voor steekincident op vakantiepark

De rechtbank in Den Haag heeft een 29-jarige man uit Polen veroordeeld tot een celstraf van drie jaar voor een steekincident begin januari 2019 op vakantiepark Vlugtenburg in ‘s-Gravenzande.

De man stak na een ruzie in een vakantiewoning een nu 37-jarige, eveneens Poolse, man in zijn buik en hoofd. Volgens de verdediging was er sprake van noodweer, omdat de man door het slachtoffer en twee andere personen werd belaagd met fysiek geweld, een tafelpoot met spijkers, gereedschap en een steakmes. Uit getuigenverklaringen blijkt echter dat er buiten de twee niemand anders in de woning aanwezig was.

“Hij (de verdachte, red.) heeft het slachtoffer tweemaal gestoken met een mes, waardoor het slachtoffer een spoedoperatie aan zijn schedel heeft moeten ondergaan. Dat het slachtoffer deze steekwonden heeft overleefd is dan ook slechts aan het adequate handelen van de artsen te danken”, aldus de rechtbank, die uitkomt op een lagere straf dan de eis van justitie twee weken eerder.

Lees verder via wos.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *