06:56
07 december 2022

De methode iftar gaat te ver Politie neemt deel aan islamitisch ritueel en verliest neutraliteit

Nog niet zo lang geleden wist ik niet eens wat iftar betekende. En nu struikel ik erover en lees ik dat er overal in de grote steden politieagenten naartoe gaan of dat zij zelf een iftar organiseren. Het moet dus wel iets met opsporing of handhaving te maken hebben, de kerntaken van de politie.

Eetritueel
Maar op foto’s zie ik lachende, speechende, etende en drinkende agenten in uniform in een moskee of een setting die sterk aan het Midden-Oosten doet denken. Bij een iftar gaat het om een ouderwets religieus eetritueel, dat door Koran-aanbidders tijdens de Ramadan dagelijks na zonsondergang wordt uitgevoerd. Niets voor politieagenten, lijkt mij. Ik zie immers ook nooit wijkagenten in uniform ter communie gaan – toch óók een gezellig religieus eetritueel dat mensen samenbrengt, tenslotte. Dus wat zit hierachter?

Lees verder via Opieniez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.