08:34
23 mei 2024

Dat de invaller een horrorfilm kon opzetten laat zien dat ook de overblijf worstelt met een personeelstekort

Dat de invaller een horrorfilm kon opzetten laat zien dat ook de overblijf worstelt met een personeelstekort

Op een Amsterdamse basisschool dwong een invaller van een kinderopvangorganisatie kinderen van tussen de zeven en negen jaar oud om tijdens de overblijf naar horrorfilms te kijken. Het stemt wederom tot nadenken over problemen in de kinderopvang: het vierogenprincipe is wenselijk, maar onhaalbaar met het huidige personeelstekort.

Een professionalisering van de tussenschoolse opvang. Die moet er komen, zegt Gjalt Jellesma van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (Boink). “De pauze is een rustmoment voor kinderen. Wat je wil, is dat er een goed pedagogisch klimaat is, zodat kinderen ontspannen en opladen om weer goed te kunnen leren. Daar moet iemand staan die daarvoor kan zorgen.”

Lees verder via parool.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *