02:28
17 juni 2021

‘Cyberveiligheid in de zorg hoeft niet duur te zijn’

‘Cyberveiligheid in de zorg hoeft niet duur te zijn’

In de zorg is vaak te weinig geld of menskracht om volop te investeren in cyberveiligheid. Maar dat is ook helemaal niet nodig, zegt strateeg Oscar Koeroo van KPN. ‘Met slimme trucs kun je het criminelen en aanvallers al vele malen moeilijker maken.’

Dat er op een afdeling financiën een hackaanval had plaatsgevonden, was bekend. De afdeling ICT van de instelling was al druk bezig om de schade te beperken tot er een telefoontje kwam van de afdeling röntgen – drie etages lager in een andere vleugel van het gebouw: de röntgenapparatuur werkte opeens niet meer. “Dit soort verhalen hoor ik vaak”, vertelt Oscar Koeroo. De ICT”er was professioneel hacker en maakt inmiddels deel uit van het team strategie en beleid van KPN op het gebied van informatieveiligheid. “Terwijl je dit eenvoudig kunt voorkomen door die omgevingen van elkaar los te koppelen.”

Lees verder via skipr.nl

Op 11 april organiseert het Haags Congres Bureau het Nieuwspoort Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Burgers in opsporing’ m.m.v. o.a Arnout de Vries (TNO), Ronald van Steden (VU Amsterdam) en Eric Bervoets (Bureau Bervoets).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 11 =