05:34
30 september 2022

Crisiscommunicatie: zo start je razendsnel je team op [handige templates]

De realiteit en perceptie op elkaar laten aansluiten, is dé uitdaging van een communicatieteam tijdens crisissituaties. Als team wil je de nodige teksten publiceren, maar tegelijkertijd ook met elkaar afstemmen. Dat kan weleens conflicten opleveren. Goed samenwerken als crisisredactie is cruciaal. Maar hoe start je die redactie snel en efficiënt op?

Geen commentaar!

Crisiscommunicatie speelt zich af in het spanningsveld tussen perceptie en realiteit. Communicatie moet de brug maken tussen het crisismanagement en de beeldvorming van het publiek. Anders gezegd: tussen wat er écht aan de hand is en wat mensen vinden dat er aan de hand is. Wat communiceren tijdens een crisis extra moeilijk maakt, is het informatievacuüm. Dat is een typisch fenomeen aan het begin van elke ‘flitscrisis’.

Tijdens die beginfase zijn er nog te veel onduidelijkheden om al met duidelijke statements naar buiten te komen. Tegelijk piekt de vraag naar informatie vanuit publiek en pers. Het heeft dus geen zin om te wachten tot alles duidelijk is. Er moet nú meteen iets naar buiten komen, ook al is het onvolledig en tijdelijk.

Lees verder via FrankWatching – Crisiscommunicatie: zo start je razendsnel je team op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.