08:26
06 mei 2021

Corona leidt tot geheel nieuwe vormen van criminaliteit

Corona leidt tot geheel nieuwe vormen van criminaliteit

Vijf jaar is Melissa Berkvens-van Wijk advocaat. Het vijfjarige jubileum van haar kantoor in Den Bosch – op 2 februari – gaat gepaard met nogal wat veranderingen: thuiswerken, cliëntgesprekken via videoconferences en meer nadruk op ‘coronacriminaliteit’.

“Voordat het coronavirus toetrad, had ik een heel dynamische praktijk. Zo ontving ik cliënten op mijn kantoor in ’s-Hertogenbosch en reisde ik wekelijks door Nederland om naar zittingen en penitentiaire inrichtingen te gaan. Door de komst van het coronavirus is mijn praktijk veranderd. Ik ontvang geen cliënten meer op kantoor. Sterker nog, ik werk zelf ook niet meer op kantoor, maar ik heb nu een thuiskantoor. Cliëntgesprekken houd ik via videoconferences. In maart 2021, toen het coronavirus net opkwam, werden alle zittingen geannuleerd. Alleen de urgente strafzaken, zoals voorgeleidingen, vonden doorgang en dan ook via videoconferences. Al snel werden de gerechtsgebouwen ‘coronaproof’ gemaakt. Zo zijn er aparte ontvangsthallen gemaakt en is alles éénrichtingsverkeer geworden. Verder zijn er plastic schermen in de zalen geplaatst en is het dragen van een mondkapje verplicht.

Lees verder via mr-online.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − vijf =