03:21
09 juni 2023

Constanteyn Roelofs: Wat hebben de aspergestekers en andere arbeidsmigranten aan BBB?

Constanteyn Roelofs: Wat hebben de aspergestekers en andere arbeidsmigranten aan BBB?

Na de monsterzege van BBB gaat het publieke debat vooral over hoe het nu verder moet met stikstof. Maar minstens zo belangrijk voor land- en tuinbouw is hoe de partij de grote problemen met arbeidsmigranten, op wie de sector draait, wil oplossen. Wat wil Caroline van der Plas daar eigenlijk mee, vraagt Constanteyn Roelofs zich af.

De stormachtige opkomst van BBB heeft een intense strijd over de ziel van Nederland blootgelegd, met als kern de vraag welke rol de intensieve landbouw in de inrichting van Nederland mag spelen. Daarbij dreigt een groep vergeten te worden: de mensen die noch boer, noch stemgerechtigde burger (van Nederland) zijn, maar die wel de land- en tuinbouw overeind houden. We hebben het hier over het stille legioen van arbeidsmigranten, voornamelijk uit Oost-Europa.

Lees verder via ewmagazine.nl

Meer leren van prof. dr. Bob Hoogenboom en prof. dr. Janine Janssen en samen reflecteren op veiligheidsthema’s als mensenhandel, huiselijk geweld en ondermijning? Kom 30 maart naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus op 24 en 31 maart in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *