10:18
20 september 2021

Celstraffen tot veertien jaar geëist tegen criminele organisatie voor internationale drugstransporten

Celstraffen tot veertien jaar geëist tegen criminele organisatie voor internationale drugstransporten

In de strafzaak tegen de criminele organisatie die verdacht wordt van het organiseren van grote drugstransporten naar Engeland van 2013 tot 2018 zijn vandaag celstraffen geëist van 48 maanden tot veertien jaar. Vijf van de zeven mannen staan deze weken terecht in dit omvangrijke onderzoek. De zaak tegen de 37-jarige hoofdverdachte, die ook wordt verdacht van de moord op de 70-jarige Wout Sabee in 2016, wordt vanwege een wisseling van advocaten eind januari behandeld. Ook komt dan de zaak tegen een 33-jarige medeverdachte, die vanwege corona nu niet behandeld kan worden, aan bod.

In het zeer omvangrijke onderzoek kwam de criminele organisatie, hun werkwijze en omvang van de transporten in beeld. De leden van de organisatie hadden bijnamen en communiceerden via versleutelde, pgp-telefoons. Twee van de verdachten, van 33 en 37 jaar uit Nieuwegein, hadden de leiding. Zij onderhielden de contacten, bereidden de transporten voor en stuurden die aan. Een 34-jarige verdachte voerde de transporten uit. Anderen zorgden voor loodsen of garageboxenboxen waar de materialen voor de drugstransporten werden opgeslagen, valse kentekenplaten werden gebruikt, en wapens en gestolen auto’s waren ondergebracht.

Lees verder via om.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Volg 13 november de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met o.a. Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 3 =