06:36
10 december 2022

CDA en PvdA willen kleinere kavels voor nieuwe woonwagens

CDA en PvdA willen kleinere kavels voor nieuwe woonwagens

De Haarlemse PvdA en het CDA willen dat wethouder Marie-Thérèse Meijs nog eens goed kijkt of kavels van 200 vierkante meter voor woonwagens niet een beetje te veel van het goede is. Haarlem gaat op zoek naar locaties voor woonwagenkampen, nadat het Rijk de gemeente drie jaar geleden hiertoe had aangespoord. Maar per woonwagen zo’n grote oppervlakte berekenen, is volgens de twee coalitiepartijen in een bomvolle stad ‘rijkelijk ruim’.

Wethouder Meijs probeerde uit te leggen dat die twintig keer tien meter, die per woonwagen wordt gehanteerd in het locatieonderzoek, nodig is om ook rekening te houden met ruimte voor ontsluitingswegen en brandveiligheid. Hiermee wordt dan volgens haar duidelijk hoeveel woonwagens op welke plek in de stad kunnen.

Lees verder via nhnieuws.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 10 juni 2022bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de 3-daagse HCB Cursus die start op 10 juni 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.