11:22
12 juli 2024

Campagne en game tegen ondermijning

Campagne en game tegen ondermijning

Er komt een landelijke campagne tegen het misbruik van vastgoed voor criminele doeleinden. Deze moet het bewustzijn bij pandeigenaren en verhuurbemiddelaars over malafide huurders vergroten. In de gemeente Valkenswaard wordt de bevolking daarbij actief ingezet met behulp van een game.

Malafide huurders
Uit onderzoek blijkt dat particuliere huurwoningen en opslagruimtes door criminelen gebruikt worden voor bijvoorbeeld de productie van drugs, opslag van wapens of als onderduikadres. In de campagne slaan Meld Misdaad Anoniem en meerdere verenigingen in de makelaarsbranche, waaronder de NVM en VBO, de handen ineen.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *